Normaal gesproken stikt het van de vliegen in de zomer, maar dit jaar kampen we met een aanzienlijke daling in de insectenpopulatie. Ondergewaardeerde Liedjes werpt zich dagelijks op als beschermer van de eendagsvliegen. De arme musici die beloftevol beginnen, maar van wie na één poging weinig tot nooit meer iets wordt vernomen.

Laten we eerlijk wezen: Stone Temple Pilots hadden best een beetje geluk dat begin jaren ’90 alles wat ook maar een beetje naar grunge rook en (toch) radiofähig was, zwaar werd gehypet. Toch vind ik nog Plush nog altijd een van de meest aanstekelijke liedjes uit die tijd.

Hun tweede poging om de hitlijsten te bereiken was Interstate Love Song. Als ik het nu terugluister moet ik weer héééél even wennen aan het stemmetje dat (wijlen) zanger Scott Weiland opzet, maar dan realiseer ik me dat zoiets in die tijd eigenlijk gewoon heel standaard was.

Als je daar doorheen kunt luisteren, dan is Interstate Love Song eigenlijk gewoon een bijzonder fijn plaatje. Het staat zelfs in de Snob 2000 (2017: #498). Zullen we er ook in 2018 op stemmen?

Volg de eendagsvliegen op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Billy The Kid – Loser
Johnny Guitar Watson – I Want To Ta Ta You Baby
Don Dixon – Praying Mantis
Jill Jones – Mia Bocca
Spin Doctors – Spanish Castle Magic
The Greatest Show On Earth – Real Cool World

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.