Normaal gesproken stikt het van de vliegen in de zomer, maar dit jaar kampen we met een aanzienlijke daling in de insectenpopulatie. Ondergewaardeerde Liedjes werpt zich dagelijks op als beschermer van de eendagsvliegen. De arme musici die beloftevol beginnen, maar van wie na één poging weinig tot nooit meer iets wordt vernomen.

Als je als band je eigen verzamelalbum Greatest Hit (…And 21 Other Pretty Cool Songs) noemt, dan schep je bij het publiek de indruk een eendagsvlieg te zijn. Het getuigt in ieder geval van de nodige zelfspot. Pull Me Under is die éné hit waar Dream Theater op doelt. Het nummer is oorspronkelijk te vinden op hun tweede album Images And Words uit 1992.

Het is niet het gemakkelijkste nummer voor een hit. De album track duurt acht minuten en elf seconden, al is de single edit een stukje korter, vier minuut achtenveertig. En met een tekst gebaseerd op Shakespeares Hamlet, inclusief een letterlijke quote, maakt het er voor het grote publiek ook niet gemakkelijk op. Verder dan een tiende plaats in de billboard kwam deze hit dan ook niet. Wat nog altijd meer is dan hier in Nederland, waar de single helemaal geen potten wist te breken.

Toch kwam het meer dan goed met Dream Theater. In totaal bracht de band in zijn bestaan tot nog toe dertien studio albums, een EP en acht live albums uit, samen goed voor twaalf miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Toch best succesvol te noemen, ondanks of misschien wel dankzij die éné hit, die dan ook op menig live album te vinden is.

Volg de eendagsvliegen op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Billy The Kid – Loser
Johnny Guitar Watson – I Want To Ta Ta You Baby
Don Dixon – Praying Mantis
Jill Jones – Mia Bocca
Spin Doctors – Spanish Castle Magic
The Greatest Show On Earth – Real Cool World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.