Normaal gesproken stikt het van de vliegen in de zomer, maar dit jaar kampen we met een aanzienlijke daling in de insectenpopulatie. Ondergewaardeerde Liedjes werpt zich dagelijks op als beschermer van de eendagsvliegen. De arme musici die beloftevol beginnen, maar van wie na één poging weinig tot nooit meer iets wordt vernomen.

Eendagsvliegen: het thema is zo oud als Ondergewaardeerde Liedjes zelf. Daarom wil ik voor één keer permissie vragen om te zondigen tegen een regel die we zelf zo streng mogelijk hanteren: liedjes die al een keer voorbij zijn gekomen, behandelen we niet nog een keer.

Een van de allereerste blogjes ging namelijk over een (bijna) tweede hitje van eendagsvlieg The Raconteurs, het side project van The White Stripes-boegbeeld Jack White. Broken Boy Soldier heeft nooit het succes van Steady As She Goes kunnen evenaren. En dat is eeuwig zonde: het is een typisch ‘classic rock’-liedje zoals Jack White ze zo graag maakt. Het heeft een hele fijne opbouw, staat stijf van de spanning en een ritmesectie waar je U tegen zegt.

Qua sfeer heeft het me altijd doen denken aan Halo of Flies van Alice Cooper.

Volg de eendagsvliegen op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Billy The Kid – Loser
Johnny Guitar Watson – I Want To Ta Ta You Baby
Don Dixon – Praying Mantis
Jill Jones – Mia Bocca
Spin Doctors – Spanish Castle Magic
The Greatest Show On Earth – Real Cool World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.