Normaal gesproken stikt het van de vliegen in de zomer, maar dit jaar kampen we met een aanzienlijke daling in de insectenpopulatie. Ondergewaardeerde Liedjes werpt zich dagelijks op als beschermer van de eendagsvliegen. De arme musici die beloftevol beginnen, maar van wie na één poging weinig tot nooit meer iets wordt vernomen.

De Golden Earring? Een eendagsvlieg? Eh, nee. Een tweedagsvlieg. In Amerika wordt de band gezien als een two hit wonder. Die eerste is Radar Love van het album Moontan uit 1973, de tweede Twilight Zone van het album Cut uit 1982, waarbij de laatste de grootste hit was met een 10de plaats. Radar Love kwam niet verder dan een dertiende plek als beste resultaat.

En al die andere nummers dan die wij hier zo goed kennen? De opvolger van Twillight Zone was The Devil Made Me do It. Prima nummer, prima clip, maar de tekst bevatte wel het woordje bullshit. When The Lady Smiles dan, uit 1984, met die door Dick Maas gemaakte videoclip? Genadeloos geflopt. Misschien wel omdat die video een blote tiet toonde. En Candy’s Going Bad tenslotte, de opvolger van Radar Love. Misschien lag het aan de edit, drie minuut veertig op single in plaats van zes minuut dertien op het album. Maar meer waarschijnlijk aan het onderwerp: prostitutie. Amerika is toch altijd wat preutser dan Nederland. Waar we in Nederland een exotic dancer op de hoes van het album Moontan voorgeschoteld kregen, werd het album in de States uitgebracht met een foto van een oor met daarin, jawel, een Golden Earring.

Volg de eendagsvliegen op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Billy The Kid – Loser
Johnny Guitar Watson – I Want To Ta Ta You Baby
Don Dixon – Praying Mantis
Jill Jones – Mia Bocca
Spin Doctors – Spanish Castle Magic
The Greatest Show On Earth – Real Cool World

2 comments

  1. Vandaag. Candy heeft een superintro op guitar en ook de solo halverwege mag er echt wezen evenals het fraai misterieuze uit tro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.