Normaal gesproken stikt het van de vliegen in de zomer, maar dit jaar kampen we met een aanzienlijke daling in de insectenpopulatie. Ondergewaardeerde Liedjes werpt zich dagelijks op als beschermer van de eendagsvliegen. De arme musici die beloftevol beginnen, maar van wie na één poging weinig tot nooit meer iets wordt vernomen.

Het was typisch zo’n nummer dat ik wel eens een paar keer voorbij had horen komen, maar waarvan ik nooit had geregistreerd wie de artiest was en hoe het plaatje precies heette. En hoewel ik voor dit nummer toch al de helft minder hoefde te onthouden, fronste ik wel even mijn wenkbrauwen toen ik de titel en artiest een tijdje terug voorbij zag komen.

Het zei mij in eerste instantie helemaal niets. Gelukkig is de muziek nooit ver weg in deze tijd van Youtube en Spotify. Ik zocht hem op en inderdaad… ik herkende het direct. Een ultieme zomerhit. Laidback, zwoel, licht te verteren, met een pakkende melodie en een zomers beatje eronder. Een liedje dat je direct mee terug neemt naar die broeierige discotheek tijdens die allereerste zonvakantie waar je de liefde van je leven tegen het knappe lijf was gelopen. Precíes op dat ene moment waarop jullie dachten dat er nóóit meer een ander zou komen.

Zo’n liedje dus. Een liedje dat het in de Nederlandse Top 40 niet eens zo heel slecht deed met een achttiende plaats als hoogste notering en een verblijf van 6 weken. Groot probleem was echter het moment waarop. Toen de single in de hitlijst stond, was het namelijk hartje winter en werd het van de radio verdrongen door de vele kerstplaatjes die door de ether schalden.

Had het een half jaar later in de hitlijsten gestaan,  dan was het waarschijnlijk een heel ander verhaal geweest. Dan hadden we het nu waarschijnlijk gekend als dé zomerhit van het jaar 2004 en had het steevast hoog in de diverse zomerlijstjes genoteerd gestaan.

Volg de eendagsvliegen op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Billy The Kid – Loser
Johnny Guitar Watson – I Want To Ta Ta You Baby
Don Dixon – Praying Mantis
Jill Jones – Mia Bocca
Spin Doctors – Spanish Castle Magic
The Greatest Show On Earth – Real Cool World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.