Vandaag – exact 41 jaar geleden – overleed de blikvanger van Alice Cooper. Zijn boa constrictor werd gebeten door een rat, die zijn maaltijd had moeten worden. Boontje komt om zijn loontje? Alice Cooper oftewel Vincent Damon Furnier deed een oproep voor een opvolger en door de jaren heen heeft hij vele slangen om zijn nek gehad. Hij gaf hen ook kleurrijke namen als Cobra Winfrey, Count Strangula en Julius Squeezer. In het begin was hij vreselijk bang voor slangen, maar hij besefte tegelijkertijd dat juist dit een schokeffect op zijn publiek zou hebben; de gimmick die de band zocht. Inmiddels heeft hij al meer dan 45 jaar een slang als huisgenoot. De laatste heet Christopher, vernoemd naar de acteur (Lee). He’s very affectionate. Every snake has a different personality. Some are curious, some just want to stretch out. Christopher likes to get in my face and kiss me with his tongue. I’m starting to think that my snake is gay.

Ooit heeft hij een boa in een hotel verloren. Deze hield van water en dus lag de slang in de badkuip. De volgende ochtend bleek de slang door het toilet de riolering ingedoken om veertien dagen later door een andere toiletpot weer boven ‘water’ te komen. Countryzanger Charley Pride kreeg de schrik van zijn leven.

Anno 2018 heeft Alice Cooper 27 studio albums, 11 livealbums en 48 singles op zijn naam staan, maar qua commercieel succes van albumverkoop zijn de meesten na 1976 geen overdonderend succes. Er was een korte opleving in 1999 met Trash en de wereldhit Poison. Welcome 2 My Nightmare uit 2011 deed het ook verrassend goed.

Vorig jaar verbaasde hij vriend en vijand met een geweldig album, Paranormal. Wellicht doordat het weer met zijn maatjes van weleer opgenomen is plus een beetje hulp van vrienden, zoals Larry Mullen Jr. (U2), Roger Glover (Deep Purple) en Billy Gibbons (ZZ Top). Paranormal behaalde de eerste plek in de Billboard Independent Albums en Top Hard Rock Albums-lijsten en wereldwijd werd het uitstekend verkocht.

De single van het album kon echter geen potten breken en dat is heel jammer, want het is een geweldig nummer. 50 jaar geleden schreef Alice Cooper dit als allereerste ooit, maar pas toen bandlid Dennis Dunaway (1969-1974) de demo opduikelde en het aan Alice liet horen besloten ze een definitieve versie te maken. The Sound Of A is tegelijkertijd de oude Alice Cooper met een stevige voetafdruk in de ‘tens’ en met een knipoog naar Pink Floyd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.