Nooit van ze gehoord totdat ik een verzamelaar voor een habbekrats aanschafde. Officieel was dit een promo-ceedee; duidelijk zichtbaar, want aan de hoes was nul komma nul aandacht besteed. Wel een grappige tekst op de voorzijde: you need professional help! Op de ceedee stond de tekst: for in-store play only – not for sale. Kennelijk vond de platenzaak 5 piek interessanter. 14 liedjes variërend van grunge tot klassiek, maar met enkele bekende namen: Texas, Nirvana, Fourplay, Mötley Crüe en The Chieftains.

Er stond ook een liedje tussen van The Northern Pikes; het bleek een Canadese rock & roll band te zijn. She Ain’t Pretty kwam van hun derde album (1990) en is hun ‘signature-song’. Het lied gaat over een verliefdheid op een lichamelijk aantrekkelijke vrouw om uiteindelijk te onderkennen dat ze een vervelende persoonlijkheid heeft: a model from hell. Misschien uit eigen ervaring geschreven?

Ach, ook ik ben door schade en schande wijs geworden. Soms bleken ze arrogant en soms te dom om voor de duivel te dansen. Ik had eens een vervolgafspraak met een mooie dame met benen tot onder haar oksels, maar had onderweg naar haar autopech. Geen zware motorschade, maar ik moest wel direct een garage opzoeken. Keurig gebeld (via de ouderwetse telefoon), maar toen ik dus anderhalf uur later dan oorspronkelijk afgesproken op de stoep stond was mevrouw pissig. Geen enkele empathie of begrip.

Een ander voorbeeld? Ik had eens een relatie van circa 2-3 maanden toen ik ineens de vraag kreeg wanneer we gingen samenwonen. Pardon? Ik was weliswaar gek op haar, maar er hingen nog veel onbeantwoorde vragen in de lucht en we zaten nog in die fase van roze wolken en verliefdheid. Nog geen enkele keer ruzie gehad of gezamenlijk op vakantie geweest. Ik vond het wat prematuur en twijfelde, maar toen veranderde de vraag in een eis of anders was de relatie voorbij. Wat? Met stomheid geslagen antwoordde ik: Als je het zo stelt….nee! En boos liep ze weg. Terugkijkend mag ik mij gelukkig prijzen dat dit geen huisje-boompje-beestje werd, want ze had duidelijk een paar vreemde karaktertrekjes. Haar innerlijk was overduidelijk niet zo mooi als haar uiterlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.