Amai, dit is me er eentje hoor.

Ik steek nooit onder stoelen of banken dat ik graag naar Belgische bandjes mag luisteren. Maar het Zesde Metaal, daar zal ik eerlijk in zijn, zet ik zelden op. Ze staan al jaren met Ploegsteert in de Snob 2000, maar ik voel het niet. Ook The Van Jets zijn nooit tot mijn Spotify-lijstjes doorgedrongen.

Maar de zanger van deze band, Johannes Verschaeve, in combinatie met Het Zesde Metaal, die een cover spelen van Gorki die een mashup is met Where Is My Mind, dat is om te huilen zo mooi.

Ik denk dat ik ook weet waarom. Het is het onheilspellende oeehhh-oeehh uit Where Is My Mind dat je naadloos over de magische tekst van Boze Wolven kunt leggen. Het lijkt alsof de songtekst eindelijk de begeleiding krijgt die ze verdiend had.

But then again…

Misschien was de discrepantie tussen tekst en melodie uit het origineel van Gorki ook juist de kracht van het nummer. Net zoals Luc de Vos op een up-tempo, opgewekt deuntje kan zingen De hond is dood‘.

Ik houd het er maar op dat het mooi is dat er meerdere artistieke interpretaties zijn.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.