Hebben jullie onze nieuwe single Immune al ontvangen? Zo begon het enthousiaste mailtje van Otto van Gemert, zanger en gitarist van de band. Nou nee, dus kom maar op. Fervid heet de band en ze blijken al sinds 1998 in ongewijzigde samenstelling te musiceren.  Wereldberoemd in Dordrecht en omstreken en ze scoorden in 2016 een Indie-hit met Nowhere To Turn en vorig jaar met Plastic Caravan. Maar daar hield mijn kennis ook wel op, dus nadere informatie was noodzakelijk. Misschien dat die goedlachse Dordrechter  ze kent?

Hey gozer, Tricky Dicky hier. Hoest?
Lekker man. Ik lig net met een glaasje whiskey languit op het bankje naar een wedstrijdje van Sparta te kijken. Maar zit je nou vanuit de dugout te bellen?
Nee joh. Niet Dickie Advocaat, maar Tricky Dicky; die blogger en DJ.
Krijg nou wat. Je hebt dezelfde stem als Dickie.
Dat is omdat ik oorspronkelijk ook uit Den Haag kom. Ben wel een stuk groter dan Dickie en ik hoef mijn hand niet op de knip te houden, want er zit nooit wat in.
Wat kan ik voor je doen, pik?
Ik wil wat weten over een band genaamd Fervid.
Voor muziek moet je bij die snor zijn, ouwe reus.
Jawel, maar dit is geen Blues, Americana of jaren zestig-muziek. Ze komen namelijk uit jouw stad en ik dacht dat je ze misschien wel eens tegen het lijf gelopen bent.
Nee man. Behalve voor Voetbal Inside en die knul van mij naar Feijenoord rijden kom ik het huis niet uit. Ik zet het radiootje wel aan voor een stukje muziek. Misschien dat de ‘Föhn’ ze kent?
Zeer onwaarschijnlijk. Deze mannen spelen Indie en geen Nederlandstalige piratenhits. Er valt dus niets voor hem te karoaken.
Indie? Zijn het blaauwen? Zoiets als de Tielman Brothers of Massada?
Nee hoor. Het is een muziekstroming met in het algemeen veel gitaarwerk door jonge honden.
Hahaha. Dat wist ik wel, joh. Ik neem je gewoon lekker in de maling. Maar ik ga hangen; Sparta scoort en Dickie wordt gek.  

Goed, daar heb ik dus niets aan. Dan maar rechtstreeks naar de bron. Mailwisseling met het management leert mij dat de heren al vier albums en diverse singles hebben uitgebracht. Immune is is een radiovriendelijke Indie popballad en één van de tracks van het binnenkort te verschijnen album Neglected Songs, Rarities And Smash Hits! Een verzamelaar met oude B-kanten, nooit uitgegeven ‘afvallers’ en demo’s in een nieuw jasje. Verloren pareltjes en in ieder geval ondergewaardeerd. Het is een lied waarvan je elk moment verwacht dat de beuk er in gaat, en ondanks dat het niet gebeurt intrigeert het van begin tot einde. Rustig, maar toch pakkend. Lekker voor op het ligbankje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.