Jammer. Ik had René Shuman gevraagd nadere informatie te geven over zijn samenwerking met Phil Everly, maar geen enkele reactie. Sterallures? Geen idee, maar het lijkt mij een kleine moeite met een korte uitleg te reageren. Ik kan ook begrijpen dat een overvolle agenda dit verhinderd, maar laten we eerlijk zijn… ondanks zijn overduidelijke stemkwaliteiten is hij geen wereldster geworden. Helaas, want er zijn weinigen die zo overduidelijk Elvis in de stem kunnen laten doorklinken.

Afijn, On Top Of The World is gecomponeerd door Phil Everly en is een semi-duet met Shuman. Semi, omdat Everly de tweede stem is. Maar eerlijk is eerlijk: de twee stemmen passen perfect bij elkaar. Warm en je krijgt het idee dat je naar een onontdekte single van The Everly Brothers met Elvis Presley luistert.

Shuman beschrijft dat de Amerikaanse zanger een muzikale held voor hem was. Tijdens de opnames van de videoclip in Los Angeles spraken ze veel over het vak en over het leven. Vaak onder het genot van een flesje wijn. Hij was in 1992 op eigen initiatief en met dertigduizend gulden op zak naar Amerika gegaan; naar Nashville en Los Angeles. Hij huurde een studio en werd benaderd door Phil Everly, Chet Atkins en liedjesschrijver Mike Stoller. Zij vonden het in eerste instantie wel vreemd dat een 25-jarige gast uit Europa naar de V.S. kwam en hun stijl van muziek wilde spelen.

On Top Of The World kwam uiteindelijk op het album Set The Clock On Rock terecht, dat wegens het faillissement van platenlabel CNR op de plank bleef liggen en pas in 2001 uitgebracht werd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.