Mocht je nog nooit van Claw Boys Claw hebben gehoord: stop onmiddellijk met lezen en koop eerst een kaartje voor een van hun shows. Frontman Peter te Bos mag dan de zeventig naderen, de Amsterdamse rockers spelen nog altijd alsof hun leven ervan afhangt. Alleen zó zult gij Claw Boys Claw ontdekken.

Albums van deze band zijn over het algemeen prima te verteren, maar bij bijna ieder CBC-nummer denk ik toch: ik wil jullie live zien, in een donker hol met de stank van bier en zweet. Best ironisch dat de enige hit die de Boys scoorden juist niet dat live-gevoel oproept. Wat niet wegneemt dat Rosie een ontzettend goed liedje is.

Maar nog duizend keer mooier vind ik Why Don’t You Grow. Ook hier geen associaties met ranzige zaaltjes. Nee, dit is gewoonweg een schitterend gearrangeerd en bovendien (zeker voor Peter te Bos-begrippen) prachtig gezongen liedje. Wat mij betreft één van de grote nederpopklassiekers.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.