Het is begin 2017. Voor het eerst hoor ik ‘de nieuwe Armin’: Great Spirit. Ik ben teleurgesteld. Wát een slechte plaat. Het is een jaar later: Armin van Buuren sluit in de Jaarbeurs Utrecht zijn live-set af met Great Spirit. Ik ga compleet uit mijn dak. Een beter einde had ik mij níet kunnen wensen. Wat is er gebeurd?

Ik vond het maar een raar nummer toen ik het voor het eerst hoorde. Helemaal niet wat ik van mijn favoriete DJ gewend was. Geen euforische trance-loopjes, geen vocalen die je kippenvel bezorgden. Nee, wat oude indianen die iets onverstaanbaars in hun eigen taal brabbelden, afgewisseld met een kickdrum die doorgaans alleen gebruikt wordt in de meer psychedelische hoek van het genre.

Het kon mij niet bekoren, dit uitstapje van Armin. Totdat ik met vier vrienden naar Armin Only ging. Zijn eigen ‘concert’ in de Johan Cruijff ArenA. Het werd een feest van herkenning. Alle knallers van weleer passeerden de revue en we genoten met volle teugen. De avond liep ten einde en we maakten ons op voor het traditioneel spectaculaire einde. Armin startte de laatste plaat in: Great Spirit. Great Spirit?! Waarom? Waarom moest hij uitgerekend op dit verder fantastische feest zo nodig zijn nieuwste plaat pluggen?

Maar halverwege het nummer werd het tempo opgevoerd. We bouwden op naar een hoogtepunt en dat was duidelijk een ander hoogtepunt dan bij het nummer hoorde. Dit… hee… dit kon wel eens een hardstyle-versie zijn! En ja hoor. Op het hoogtepunt knalde de karakteristieke beat erin. 35.000 man stuiterend door de ArenA. Wát een einde.

Het was de remix van hardstyle-DJ Wildstylez. De Nederlander die in 2012 een dikke hit scoorde met Year Of Summer. Een opmerkelijke samenwerking met singer-songwriter Niels Geusebroek, maar wel één die steevast hoog genoteerd in de diverse zomerlijstjes.

En afgelopen weekend waren we er weer bij. Ditmaal vanwege de 850ste uitzending van Armin van Buuren’s wekelijkse podcast. Een mijlpaal die werd gevierd met een groot festival in de Jaarbeurs in Utrecht. En wat we hoopten dat gebeurde: hij sloot zijn live-set opnieuw af met Great Spirit in de Wildstylez-remix. Onze avond kon niet meer stuk!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.