Drie keer is scheepsrecht. En helaas wordt de stelling weer bewezen. Binnen 10 dagen Ray Thomas, France Gall en nu Dolores O’Riordan. Oorzaak onbekend; ze werd in haar hotelkamer gevonden.  Moeder van drie kinderen. Pas 46 jaren jong. In 2014 maakte ze een uitstapje met de oprichting van D.A.R.K. met Andy Rourke (The Smiths) en Olé Koretsky; alternatieve rock. In 2016 zag het album het levenslicht.  Maar bovenal zangeres van The Cranberries met 2 soloalbums en 6 studioalbums op haar palmares. Eigenlijk zeven albums, maar de laatste – Something Else – is een verzameling ‘oude’ liedjes in een nieuw arrangement. Plus drie nieuwe waaronder Why.

Somewhere in between here and heaven
Somewhere in between where and why
Somewhere in another dimension
I can hear you asking me why

Zelden een toepasselijker lied gehoord. Ingetogen gezongen, maar met alle ruimte voor haar typische stem met de zware Limerickse tongval. Nee, niet een rijmpje, maar haar geboorteplaats.

Vorig jaar kwam het bericht dat ze de diagnose bipolair bleek te zijn, hetgeen haar uitbarsting tijdens een vlucht van New York naar Shannon verklaart. Ze werd gearresteerd, maar in plaats van rustig mee te gaan gaf ze één agent een kopstoot en bespoog de ander. Wellicht zal haar reactie mede bepaald zijn door de stress vanwege de scheiding van haar man (na 20 jaar huwelijk).

rries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.