Internet maakt ons lui en onvoorzichtig met onze privéinformatie, maar tegelijkertijd is het een verrijking. Een vraag of op zoek naar een antwoord? Hup, even googelen en de wereld opent zich voor je. Op zoek naar leuke (gratis) geluidseffecten? Er blijkt een hele community op het web te bestaan, die de hele dag met een geluidsrecorder in hun handen over straat, het bos en door de woning lopen. Afijn, om een lang verhaal kort te maken. Ik ‘post’ een vraag en leg uit waar ik het voor nodig heb, krijg een reactie en ontvang van verloop na tijd de gewenste geluidjes. Tegelijkertijd stuurde hij drie linkjes van zijn bandje met de boodschap If you like alternative music.. Is de paus katholiek? Heeft Trump een pruimenmondje (waarmee hij niet uit een flesje kan drinken)?

En zo kom je weer achter dat zo ontzettend veel goede muziek nooit op de radio gedraaid wordt of veroordeeld lijkt tot het buurtcafé of een feestje. De naam van het trio is Demons From Surf Town en ze komen uit Folkstone, het zuid-oosten van Engeland. Hun indie-surf muziek is verfrissend en rauw, en met een ‘twang’. De YouTube-clips zijn rijkelijk voorzien van humor en absurditeiten. De band bestaat uit Tom Proctor (zang/gitaar/Elvispak), Kris Rodgers (zang/basgitaar) en Emma Proctor (drums). Kris en Tom zijn jeugdvrienden. Kris speelde in een grunge band en Tom in een punkband. Fans van elkaars muziek en twee jaar geleden besloten ze samen de Demons From Surf Town op te richten. Tom’s vrouw Emma besloot de drums voor haar rekening te nemen. Alle liedjes zijn van eigen hand.

Vorig jaar zag hun eerste EP, genaamd Bee OK, het levenslicht; 8 tracks waaronder het hilarische Doris (The Brexit Song). Allemaal op Soundcloud te vinden. Een tweede komt in 2018, maar de voorloper is de single Hey Little Buttercup. Een aanstekelijk lied met een verhaal. Over de frustratie en sociale gêne wanneer je over de oren verliefd bent en niet weet wat je moet doen. Zo verschrikkelijk verliefd dat je het idee hebt dat je uit elkaar zal spatten wanneer het éénzijdig zou blijken te zijn. En wat te doen wanneer je de stoute schoenen aantrekt voor een afspraakje en het gevoel blijkt wederzijds.

Gelardeerd met een absurde clip, natuurlijk. Teveel ideeën, zodat ze besloten er een Tarantino-twist aan te geven met een Elvis (True Romance), een afgesneden oor (Reservoir Dogs), een vleugje Pulp Fiction en het krabmonster kwam uit een vorige clip. I can’t explain the rest, the thing just went a bit mental, but was a lot of fun…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.