Elke dag belichten we een top 10. Vandaag van Metal Mike.

Alter Bridge – Watch Over You

Ik altijd maar denken dat Waarheen, Waarvoor van Mieke Telkamp de absolute nummer 1 in de begrafenis-hitlijst zou zijn, is dat nummer na haar heengaan in 2016 zelfs helemaal uit de uitvaart Top 20 verdwenen. Verdrongen door Ave Maria. Gelukkig zijn er nog genoeg ‘leuke’ hardrocknummers voor in plaats gekomen: zoals Nothing Else Matters (Metallica), Who Wants To Live Forever (Queen) of November Rain (Guns N’ Roses). Het mooiste begrafenisnummer is echter bij het grote publiek niet bekend en staat daarom op nummer 1 in mijn Snob-lijstje: Watch Over You van Alter Bridge, geschreven na aanleiding van de dood van de moeder van gitarist Mark Tremonti. Live levert deze track in het publiek voor een waar tranendal en kippevelmomentjes.

De overige keuzes van Mike zijn:

Alter Bridge – Blackbird
Y & T – I Believe In You
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Bangalore Choir – If The Good Die Young (We’ll Live Forever) #
Bruce Dickinson – Tears Of The Dragon
Leatherwolf – Behind The Gun
Primal Fear – Every Time It Rains #
Sevendust – Sorrow
Sixx A.M. – Accidents Can Happen

Liedjes met # staan helaas niet op Spotify.

2 comments

  1. Helaas klopt je verhaal niet!
    Mark Tremonti schreef “In Loving Memory” na aanleiding van het overlijden van zijn moeder!!!

    Dat nummer staat op het eerste album van de band “One Day Remains”!!

  2. Leuk item op een verder leuke site.Wil wel even aangeven dat de hierboven besproken song van Alter Bridge te weten “Watch over Me” niet is geschreven naar aanleiding van het overlijden van de moeder van Gitarist Mark Tremonti,De song die bedoeld wordt is “in Loving Memory” te vinden op het eerste Alter Bridge album. Elders op jullie site staat het wel juist vermeld. kniesoor die er op let………
    (https://ondergewaardeerdeliedjes.nl/2019/12/13/alter-bridge-watch-over-you/)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.