Waarom volg en maak je (eindjaars)lijstjes?
Om te kijken waar jouw favorieten staan?
Om een ander te attenderen op nummers, die jij juist zo leuk/goed vindt?
Om je eigen muzikale horizon te verbreden?
Of gewoon een combinatie van bovenstaande?

Top 2000 is niks mis mee, in de Snob 2000 staan net wat andere nummers dan wat de doorsnee muziekliefhebber prefereert. Een beetje zichzelf respecterende popmuziekkenner kent pakweg 95% van wat in de Top 2000 staat. Dat is voor mij bij de Snob 2000 niet het geval, dat hoeft ook niet. Ook daar staan in de Top 10 draken van nummers tussen.

Snob 2000 volg je voornamelijk om te kijken waar jouw gemiste kansen liggen. Vroeger moest je de OOR lezen om nieuwe muziek te ontdekken als je geen concert/festival bezoeker was. Tegenwoordig hebben we daar Youtube en Spotify voor. Facebook groepen doen de rest.

Ik laat me soms gewoon lijden door de lengte van een song of gewoon door de titel! Bij An Ocean In Between The Waves waren het juist beide criteria, die me besloten deze song eens wat aandacht te geven. Ervaring leert me dat ik vooral houd van nummers tussen de zeven en acht minuten of dat toeval is weet ik niet, dat het een feit is weet ik wel. Hurricane Room van The Blessing of The Rain Song van Led Zeppelin komen bijvoorbeeld haast altijd wel in mijn Top of Snob inzendingen voor.

Een paar maanden geleden tijdens het onderhoud van mijn racefiets in de schuur hoor ik een nummer wat ik echt prachtig vond en het bleef maar duren en heb daar in de schuur een minuut of vijf gestaan zonder ook maar een tel aandacht aan mijn fiets te geven. Op dit moment durf ik te stellen dat ik dat het beste van de 10’s tot nu toe vindt. Blijkt het gewoon ‘de nieuwe War On Drugs‘ te zijn.

Mijn vrouw zegt altijd dat toeval niet bestaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.