In alle eerlijkheid kan ik het me niet herinneren wie mij attent gemaakt heeft op The Sunshine Of Your Youth. Vermoedelijk mede-blogger Martijn Vet, want hij heeft een hobby: de Vette Vijftien. Elke week een blik op de nieuwste alternatieve (en ondergewaardeerde) liedjes. Om bij te blijven.

Het lied sprak mij gelijk aan. De opening, het tempo, de melodie en de tekst. Het staat ook op de USB in mijn wireless speaker, dat ik afluister tijdens sporten op de cross-trainer of wanneer ik met gewichtjes speel om in vorm te blijven. De motivatie is in vergelijk met mijn jeugd wel veranderd; toen wilde ik maximaal (sportief) presteren en dronk geen druppel alcohol. Nu blief ik toch een borreltje en een glaasje wijn bij het lekkere eten. Ik train nu om lekker bezig te kunnen zijn zonder lichamelijk de rekening gepresenteerd te krijgen, maar ik zou liegen wanneer ik af en toe met enige jaloezie naar de jeugd en mijn verleden kijk.

Now that you’re older are you
Dreaming of the sunshine of your youth?
You know that it’s useless looking back
There’s no redemption there for you
You’re making a promise to yourself
You’ll put those habits on the shelf
Can you make a promise
To be honest with yourself?

Maar hoeveel ik ook train, zo sterk en soepel als in mijn jonge jaren zal ik nooit meer worden. Tegenwoordig word ik op mijn ATB aan alle kanten voorbij gereden door jonge gasten. Er was een periode dat ik probeerde aan te haken, maar dat heb ik afgeleerd. Onbegonnen werk, I learned the hard way. De geest is willig en de hartslag is ook niet het probleem, maar boven de macht fietsen betekent een implosie van de benen. De volgende dag blijkt trappen lopen een verzoeking. En dan schiet ik dus mijn doel voorbij.

De gasten van Cheerleader zullen nog decennia op dit fenomeen moeten wachten, want ik vermoed dat ze nog geen 25 jaar (jong) zijn. De band is pas in 2012 opgericht en het album The Sunshine Of Your Youth was hun debuut uit 2015. Een album wat ik meteen aan mijn verzameling toegevoegd heb; gewoon lekkere indie. Het nummer staat overigens ook op Guitar Hero Live (DLC).  Misschien ooit bedoelt als zomerhitje, maar het lied is dit overstegen en zal voor mij een klassieker worden. Dreaming of the sunshine of my youth!

One comment

  1. Iets te veel eer voor mij. Ik kende dit hele nummer niet. 🙂 Dank dus voor de tip!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.