Lang geleden (even op de CD gekeken en schrok: die is al van 1996!) zat ik ’s avonds met mijn vrouw in de auto op weg naar huis, toen op onze autoradio een liedje begon dat zó’n intrigerend intro had dat ik het volume meteen omhoog draaide. De zangeres zette meteen in, al was ik in eerste instantie even onzeker of dit een zangeres betrof of zanger: extra spannend dus. Een stem die ik nog nooit gehoord had, al noemde mijn vrouw een naam waardoor ik meteen in de lach schoot maar wél begreep: Marga, een wat oudere zangeres uit het oosten van het land, die een wat zware spreekstem heeft gekregen in de loop der jaren. Ik zei doe niet zo gek: die zong lekker maar niet zó goed!’

Bijna ademloos luisterde ik naar deze productie: hoe geweldig alles was opgenomen, hoe duidelijk en helder alle instrumenten waren gedefinieerd en dan die stem! Een zangeres met een onwaarschijnlijk bereik: het gebruikelijke ‘dames bereik’ maar dan ook nog eens zeer laag! Nog nooit hoorde ik een vrouw zó laag maar duidelijke en zeer sensueel zingen! Ik was werkelijk verbouwereerd maar er was geen afkondiging dus thuisgekomen meteen op onderzoek. Het bleek éné Toni Braxton te zijn, zangeres uit de U.S.A. Liedje opgezocht en meteen de CD besteld.

Un-Break My Heart was de titel en werd snel een wereldhit. De officiële YouTube-video van dit liedje (uit 2009)  blijkt ondertussen ruim 265 miljoen keer bekeken te zijn, geen wonder. Prachtige titel én tekst overigens, knap gevonden!

Toni Braxton releaste één album voordat Secrets, waar Un-Break My Heart op staat, en daarna nog drie albums. Helaas is ze ziek en al een tijdje uit de running.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.