Iedereen heeft vast vroeger een cassettebandje (of CD) gemaakt voor op reis, met muziek voor onderweg of voor in de strandstoel.
In juli en augustus gaat de aandacht naar deze herinneringen.

Een mix van reggae en eurodance. Zo laat de muziek van Blue Lagoon zich het beste omschrijven. En zeg je eurodance, dan kom je eigenlijk al snel uit bij onze oosterburen. En inderdaad. Ook deze band komt uit Duitsland. Ze braken door met Break My Stride, een remake van het bekende nummer van Matthew Wilder. Maar waar dat in de rest van Europa hoog in de hitlijsten kwam, bleef het succes in Nederland bescheiden. Ze kwamen niet verder dan de Tipparade.

Laat staan dat wij ons hun derde single nog kunnen herinneren: Heartbreaker. Een cover, net als overigens al hun platen. De Bee Gees schreven het begin jaren ’80 voor Dionne Warwick. En hoewel de zangeres er niet echt enthousiast over was, vertrouwde ze op het oordeel van de gebroeders Gibb, die ervan overtuigd waren dat het een hit zou worden. Terecht zo bleek. Het zou de boeken ingaan als Warwick’s grootste solo-succes.

Maar ergens is bij mij vooral de versie van Blue Lagoon blijven hangen. En tot op heden associeerde ik het liedje altijd met onze eerder beschreven family backpack door Zweden. Tijdstechnisch blijkt dat echter helemaal niet logisch te zijn. Toen dit plaatje een hit was in het Scandinavische land zat het plan om daarheen te gaan namelijk nog niet eens in de pijplijn.

Het maakt ook niet uit… Het is gewoon weer zo’n fijn zomers niemendalletje dat heerlijk klinkt als je net met veel moeite een ligbed hebt veroverd op je all-in resort en je tevreden aan de rand van het zwembad aan je eerste drankje nipt. Oortjes in en bakken maar!

Volg Het Vakantiebandje op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
The Pilgrims – Lost Train
David Byrne & St. Vincent – Road To Nowhere
Frank O’Moiraghi – Show Me (Spacer)
Chris Rea – It’s All Gone
Tröckener Kecks – Ver Van Huis
Mafalda Arnauth – O Mar Fala De Ti
Eddie Vedder & Nusrat Fateh Ali Khan – The Long Road

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.