Iedereen heeft vast vroeger een cassettebandje (of CD) gemaakt voor op reis, met muziek voor onderweg of voor in de strandstoel.
In juli en augustus gaat de aandacht naar deze herinneringen.

Er was een onfortuinlijk potje basketbal voor nodig, maar drie maanden verplicht thuis zitten met een gebroken been, zorgden er wél voor dat de muzikale loopbaan van Michel Cleis op de rit werd gezet. Hij had ook altijd al wel een passie voor muziek gehad. Hij was een ontzettende muziekliefhebber en stond op zijn vijftiende al achter de draaitafels. Alleen kwam het nooit in hem op om een muzikale carrière te beginnen. Uiteindelijk ging hij aan de slag als psycholoog en hobbyde hij alleen nog af en toe wat bij als DJ.

Maar die drie maanden in 2009 veranderden dat. Bang om zich te vervelen kocht hij een sampler en begon er wat mee te klooien. Niet veel later werd zijn single La Mezcla uitgebracht. Letterlijk een mezcla, van twee liedjes van de Afro-Colombiaanse zangeres Totó la Momposina: Ay Curura en El Pescador. Hij voorzag de mash-up van een zomerse beat en scoorde er in meerdere landen zijn eerste grote hit mee.

Michel Cleis wist het succes echter niet te prolongeren. Er volgden een paar nieuwe singles maar deze haalden de charts niet. Pas toen hij in 2013 een nummer van singer-songwriter Jamie Woon onder handen nam, wist de Zwitser zich opnieuw in de kijker te spelen. Zijn bewerking van Lady Luck overtrof de successen van het origineel én dat van zijn debuutplaat.

Het is dan ook een heerlijk, relaxed plaatje dat lekker wegluistert als je met je auto langs de Spaanse kust cruiset. Even stoppen voor een frisse duik en dan weer verder. En ook de clip is de moeite van het bekijken waard. Vooruit… het Disney-gevoel druipt er vanaf maar voor een zomerhit is dat helemáál niet erg.

Volg Het Vakantiebandje op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
The Pilgrims – Lost Train
David Byrne & St. Vincent – Road To Nowhere
Frank O’Moiraghi – Show Me (Spacer)
Chris Rea – It’s All Gone
Tröckener Kecks – Ver Van Huis
Mafalda Arnauth – O Mar Fala De Ti
Eddie Vedder & Nusrat Fateh Ali Khan – The Long Road

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.