Iedereen heeft vast vroeger een cassettebandje (of CD) gemaakt voor op reis, met muziek voor onderweg of voor in de strandstoel.
In juli en augustus gaat de aandacht naar deze herinneringen.

De grootste ergernis onderweg is misschien wel de maximum snelheid. En vaak is er ook geen peil op te trekken. Vijftig, zeventig, negentig, honderd, honderdtwintig en honderddertig, je komt het allemaal tegen op de snelweg. Zelfs als het rustig is.

Zo was Sammy Hagar na een tournee op weg naar huis. De vierbaansweg lag verlaten voor hem dus plankgas. Een beetje jammer dat er dan iemand staat te controleren: 62 miles werd er gemeten, zo’n honderd kilometer per uur. Terwijl de maximum snelheid 55 was: 89 km per uur.

Iedereen die harder dan 60 miles gaat krijgt een bon, sprak de agent, waarop Hagar antwoorde: I Can’t Drive 55. Terwijl de agent zijn bon uitschreef, schreef Sammy Hagar op een A4tje de songtekst voor het nummer I Can’t Drive 55. En zo leverde een snelheidsboete hem één van zijn grootste solo hits op.

Volg Het Vakantiebandje op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
The Pilgrims – Lost Train
David Byrne & St. Vincent – Road To Nowhere
Frank O’Moiraghi – Show Me (Spacer)
Chris Rea – It’s All Gone
Tröckener Kecks – Ver Van Huis
Mafalda Arnauth – O Mar Fala De Ti
Eddie Vedder & Nusrat Fateh Ali Khan – The Long Road

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.