Iedereen heeft vast vroeger een cassettebandje (of CD) gemaakt voor op reis, met muziek voor onderweg of voor in de strandstoel.
In juli en augustus gaat de aandacht naar deze herinneringen.

Ik heb mijn vader al eens eerder verblijd met een blogje over een nummer uit de hippie-musical Hair. En ik denk dat hij van dit nummer weer nét zo enthousiast wordt als destijds van Aquarius van de Party Animals. Een plaat die níet bepaald is ondergewaardeerd. Sterker nog, het is een monument uit de jaren ’90 dat sinds de eerste keer dat ik het hoorde, tot mijn absolute favorieten uit dat decennium is gaan behoren… maar op maar weinig applaus van mijn vader kon rekenen.

In 2004 werd echter ook het tweede deel van Aquarius/Let The Sunshine In van The 5th Dimension voorzien van een modern sausje. Verantwoordelijk voor deze cover was het Duitse DJ-duo Milk & Sugar. Mike ‘Milk’ en Steven ‘Sugar’ waren al sinds 1993 actief en hun liedjes waren tot dan toe vooral succesvol geweest in de Duitse clubs. Ze beleefden echter hun internationale doorbraak toen zij Let The Sun Shine uitbrachten. Met de vocalen van de Engelse zangeres Lizzy Pattinson scoorden ze een grote hit: in Hongarije behaalden ze zelfs de eerste plaats. Maar ook in Nederland deden ze het niet onverdienstelijk met een keurige 14de plaats.

Ik word altijd erg blij als ik dit liedje hoor. Het is wederom zo’n zonnige topper die hoog in mijn lijstje met vergeten zomerpareltjes staat. Het vrije en vrolijke hippie-gevoel van het origineel hebben ze weten te behouden. Alleen zit er nu een eigentijds Ibiza-sausje overheen.

En wie weet… Misschien, heel misschien is mijn vader inmiddels wat milder geworden en kan déze cover van The 5th Dimension wél op zijn applaus rekenen.

Volg Het Vakantiebandje op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
The Pilgrims – Lost Train
David Byrne & St. Vincent – Road To Nowhere
Frank O’Moiraghi – Show Me (Spacer)
Chris Rea – It’s All Gone
Tröckener Kecks – Ver Van Huis
Mafalda Arnauth – O Mar Fala De Ti
Eddie Vedder & Nusrat Fateh Ali Khan – The Long Road

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.