Iedereen heeft vast vroeger een cassettebandje (of CD) gemaakt voor op reis, met muziek voor onderweg of voor in de strandstoel.
In juli en augustus gaat de aandacht naar deze herinneringen.

Het mooiste van reizen is niet de bestemming maar het onderweg zijn. De wereld aan je voeten, het avontuur één straathoek verder. Ook David Byrne is al een tijd onderweg. Eerst met Talking Heads, daarna solo en in allerlei samenwerkingsverbanden. Maar voor het grote publiek zal hij altijd de zanger van Talking Heads zijn, en altijd weer gevraagd worden die grote hits te spelen. Altijd weer van A naar B.

In 2012 nam David Byrne een album op, Meet This Giant, met singer-songwriter St. Vincent, om er vervolgens mee op tournee te gaan. Maar ja, slechts 12 liedjes. Dus zowel Byrne als St. Vincent zochten wat eigen materiaal uit om er een volwaardig concert van te maken. En met een band bestaande uit 8 blazers, een toetsenist en een drummer klinkt niks als ooit te voren. Van A naar B, maar dit keer wel de avontuurlijke route.

Volg Het Vakantiebandje op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
The Pilgrims – Lost Train
Frank O’Moiraghi – Show Me (Spacer)
Chris Rea – It’s All Gone
Tröckener Kecks – Ver Van Huis
Mafalda Arnauth – O Mar Fala De Ti
Eddie Vedder & Nusrat Fateh Ali Khan – The Long Road

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.