Het is een van de grootste DJ’s, die ons koude kikkerlandje ooit heeft voortgebracht. DJ Tiësto staat al sinds 2002 onafgebroken in de top 5 van de DJ Mag Top 100 en met zijn palmares kun je zonder problemen een kapitale villa in ’t Gooi behangen… aan binnen- én buitenkant.

In de tijd dat ik nog wel eens op dancefeesten kwam stond hij op eenzame hoogte. Je kon precies zien wanneer hij moest draaien: dan liepen alle andere tenten leeg en begaf iedereen zich richting main stage. Maar tijden veranderen. En ook zijn muziekstijl maakte een stevige verandering door. Hij raakte steeds verder af van de echte, pure trance en liet zich steeds meer beïnvloeden door andere dance-soorten als minimal, electro en de commerciëlere house. En ergens onderweg verloor hij mij. Zijn laatste single On My Way vond ik een niemendalletje, waarbij hij ook nog eens opzichtig leentjebuur speelde bij collega-DJ Kungs. Maar dat doet niets af aan de heldenstatus hij nog steeds voor mij heeft.

Eén van zijn meesterwerkjes vind ik zijn remix van Street Spirit van Radiohead. Een nummer dat van zichzelf al prachtig is maar zich door de heerlijke melodielijn ook geweldig leent voor een trance-versie. En dat pikte DJ Tiësto feilloos op. Hij maakte er een echte trance-klassieker van die ik nog steeds met veel genoegen opzet. Al was het alleen maar om de ‘feel’ van de trance uit die jaren weer opnieuw te beleven. Daarnaast ging hij uit van de kracht van het origineel. Hij hield de kenmerkende melodielijn en de sterke vocalen overeind en maakte zo een waanzinnige plaat die de alternatieve muziek van de band Radiohead naar een heel nieuw publiek bracht.

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.