My blood runs cold
My memory has just been sold
My angel is the centerfold

De grootste hit van de J. Geils Band van hun album Freeze Frame (1981). Een mengeling van pop en rock, maar in hoge mate beïnvloed door soul en rhythm & blues. Zanger Peter Wolf en mondharmonicaspeler Magic Dick waren de blikvangers; John Geils bleef liever op de achtergrond en bepaalde mede het geluid van de band met zijn gitaarlicks tijdens hun 15-jarige bestaan tot 1985. In 2000 was er een korte reünie, tussen 2005 en 2007 speelden ze weer samen om uiteindelijk in 2009 weer te toeren.

John Geils is gisteren overleden op 71-jarige leeftijd. Wat weinigen weten is zijn voorliefde voor blues en jazz. In zijn jeugd speelde hij trompet en oefende hij op Miles Davis’ muziek om later op de gitaar over te stappen. Na het opbreken van de band heeft hij diverse jazz en bluesplaten gemaakt, met onder andere Duke Robillard, Elvin Bishop, Tommy Castro en Magic Dick . Maar altijd op de achtergrond, nooit het middenblad. En daarom, van hun live-optreden in Winterland in 1977 een instrumentaal nummer. Om hem even op de voorgrond te zetten.

https://www.youtube.com/watch?v=gkzzt5h8_TY

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.