Het zal het einde van 1992 zijn geweest dat ik mij voor muziek begon te interesseren. Die groeiende interesse viel zo’n beetje samen met de opkomst van de eurodance. Mijn cassettebandjes stonden er dan ook vol mee. Eén plaat uit die periode die ik nog steeds heerlijk vind om te horen, is I Won’t Let You Down van de Frans/Belgische eurodance-groep 2 Boys.

En waar de artiest vermoedelijk vooral vraagtekens zal oproepen, doet de titel waarschijnlijk wél een belletje rinkelen. Was er niet een band die daar in 1982 een nummer één-hit scoorde in de Nederlandse Top 40? Klopt. I Won’t Let You Down van Ph.D. hield het er drie weken vol en werd zelfs een van de best verkochte singles van dat jaar.

In 1992 werd het succesvol gecoverd door Jackie Moore. Overigens niet de R&B-zangeres Jackie Moore, met name bekend van de discohit This Time Baby, maar het pseudoniem van ene Dora Carofiglio. Een Italiaanse zangeres die deze cover met name in Frankrijk hoog in de hitlijsten bracht.

https://www.youtube.com/watch?v=Jf6CmsMQ4EE

De 2 Boys besloten dat zij dit óók konden – en beter, en maakten hun eigen cover. En die vond ik inderdaad beter. En daarnaast een stuk eigentijdser. Want waar Jackie Moore nog heel erg leunde op de vergane glorie van de begintijd van de house, droop het moderne eurodance-gevoel van de single van de 2 Boys af.

Het nummer scoorde desalniettemin slechts aardig in Nederland. Een zestiende plaats bleek het hoogst haalbare. Daarna verdween de formatie van het podium. De vervolgsingle Just The Two Of Us gooide alleen in België nog hoge ogen. Sterker nog: ze wisten daar zelfs nog een derde en een vierde single in de hitparades te krijgen, maar in ons land was het na I Won’t Let You Down gebeurd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.