Als zangers of gitaristen sterven is dat nieuws, wanneer een drummer zijn krukje voor het eeuwige verwisseld lees je daar nergens over. 24 januari stapte Allman Brothers-drummer Butch Trucks op 69 jarige leeftijd uit het leven. De vermoedelijke toedracht: geldzorgen. Gesproken wordt over een hypotheek achterstand van acht ton en een belastingaanslag van een half miljoen.

Butch Trucks was van 1969 tot en met 2014 de drummer van The Allman Brothers Band, samen met Jai Johanny ‘Jaimoe’ Johanson. Butch voor de power en Jaimoe voor de finesse. Samen brachten deze twee drummers een uniek geluid voort dat – zoals wel vaker bij dit soort jambands – vooral live het best klinkt. Het beste hoor je dat in het instrumentale Hot ‘Lanta, inclusief drumduet.

Achttien officiële albums, een wand vol gouden platen (aldus zijn neefje, gitarist en (enige tijd) lid van The Allman Brothers Band, Derek Trucks) en een ontelbaar aantal concerten bleken uiteindelijk niet genoeg geld op te brengen om de rekeningen te betalen op de oude dag.

Foto: Butch Trucks is de tweede van links.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.