Ik vond het maar een sloom nummer. Voor het eerst hoorde ik Chasing Cars van Snow Patrol op de radio. Echt opgewonden raakte ik er niet van. Het schoot voor geen meter op. Wel lief en romantisch en zo die tekst, maar voor de rest… Mwah…

Maar goed… dat had ook álles te maken met de manier waarop ik het nummer leerde kennen. En dat was niet, zoals de rest van de wereld, in de slotaflevering van het tweede seizoen van Grey’s Anatomy. Nee, ik leerde het nummer kennen in een podcast. In de remix van Topher Jones & Blake Jarrell. Twee Amerikaanse DJ’s die het nummer in 2006 een trance-makeover gaven. Een heerlijke bewerking die ik niet vaak genoeg voorbij kon horen komen.

Blake Jarrell komt oorspronkelijk uit New Orleans. De stad die hij moest verlaten toen in 2005 de orkaan Katrina toesloeg. Met alles dat hij nog enigszins mee kon krijgen, vluchtte hij naar Chicago. Een stad met een rijke house-, techno- en trancescene. Daar bouwde hij zijn progressieve sound verder uit. Een sound die ook Armin van Buuren opviel. En toen Blake door hem werd uitgenodigd om als opening te fungeren voor een van zijn tours, vestigde hij zijn naam als DJ definitief.

De geschiedenis van Topher Jones was een stuk minder roerig. Hij werd geboren in Indianapolis en besloot ‘gewoon’ na zijn studie naar Chicago te verhuizen. Ook hij raakte daar geïnspireerd door de weelderige house-scene en ook hij hoorde vanaf dat moment zijn plaatjes ook steeds vaker terug in sets van de Groten der Aarde.

In 2006 ontmoetten de heren elkaar dus. Die ontmoeting resulteerde uiteindelijk in de Topher Jones & Blake Jarrell-remix van de debuutsingle van Snow Patrol. De debuutsingle, die níet bepaald is ondergewaardeerd. Want het afgelopen jaar vond je hem terug op de 76ste plaats in de Top 2000. Maar dan wel in de natuurlijk veel mindere, originele uitvoering.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.