Er is een enorme bloedarmoede met betrekking tot Oudjaarsliedjes; ik heb er hier al eens een blog over geschreven. Sommigen zullen beargumenteren dat U2’s New Year’s Day hiertoe gerekend kan worden, maar de tekst geeft je nou niet bepaald een gelukkig gevoel. Feitelijk zeggen ze dat er geen reet veranderd, terwijl je vol goede moed en voornemens het Nieuwe Jaar instapt. Irrealistisch, natuurlijk, maar we zijn mensen en hoop doet leven.

Het wordt tijd voor een lied dat we en masse kunnen omarmen als hét Oudjaarslied. Gemakkelijk in het gehoor, eenvoudige tekst (want we hebben een borreltje op) en armpjes in de lucht en meedeinen. Er is geen lied zo hiervoor geschikt als My Oh My van Slade. Een vrijwel vergeten rockband uit de jaren zeventig; de herinnering slechts in stand gehouden door Merry Xmas Everybody.

Slade was een hitmachine vanaf 1970 tot 1976, waarna het succes in Engeland met kleine hitjes continueerde tot en met 1987 met een laatste stuiptrekking in 1991 met het onderschatte Radio Wall Of Sound. In Nederland was de liefde voor Slade allang over.

De tekst gaat over liefde, steun en dat problemen gezamenlijk opgelost kunnen worden. Heerlijk verpakt in een opbouwende melodie en stevig gitaarwerk. En luister naar het intro met een schitterend pianoloopje.

We all need someone to talk to, My oh my
We all need someone to talk to, My oh my
Ya need a shoulder to cry on, call me I’ll be standing by
We all need someone to talk to, My oh my

We all need a lot of lovin’, My oh my
Yeah, a whole lot of lovin’, My oh my
I can lend a helpin’ hand if you ain’t go nothing planned
We all need some lovin’, My oh my

So let’s all swing together, My oh my
We can all swing together, My oh my
You’ve got troubles on your own, no need to face them all alone
We can all swing together, My oh my

So let’s all pull together, My oh my
Yeah, let’s all pull together, My oh my
We can ride the stormy weather
If we all get out and try
So let’s all pull together, My oh my
Yeah, let’s all pull together, My oh my

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.