Overleden aan een infectie. Zijn lichaam kon deze vijand jammerlijk niet meer bevechten. De laatste in een lange rij van gezondheidsproblemen, mede veroorzaakt door zijn stevige gebruik van drank, drugs en nicotine. Sinds 1997 een hartaanval, een bypass, keelkanker, een tweede hartaanval, een derde hartaanval, klinisch dood voor enkele minuten, een defibrillator en als laatste sepsis, waardoor de witte bloedlichaampjes zijn cellen aanvielen. En toch tot halverwege 2016 gewoon op het podium.

Zoals velen ben ik ook opgegroeid met de strakke riffs van Status Quo, die al in 1968 hun eerste hit hadden met Pictures Of Matchstick Men. Zoals velen met wijdgespreide benen meedeinen op de muziek. En zoals velen met grote regelmaat hun volgende album aanschaffen, ondanks dat hun geluid door de jaren heen nagenoeg is niet veranderd . Alleen in Engeland hadden ze 23 Top 10 noteringen en 32 studio-albums en 6 live-albums op hun conto: 118 miljoen platen.

Rick Parfitt was met Francis Rossi de oorspronkelijke bandleden en mede verantwoordelijk voor het componeren en zingen van de liedjes. Mystery Song is door hem in 1976 geschreven, nadat Rossi de thee van Parfitt van amfetamine had voorzien. He was playing the riff when we left the studio, and he was still playing it when we came back the next day.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.