De persoonlijke favorieten (van links naar rechts op de foto):

Ruud van den Munckhof (keyboards)
David Bowie – Kooks: Er zitten mineur akkoorden in en Bowie vertelt dat hij zich waarschijnlijk wat zorgen maakt dat de pasgeborene op latere leeftijd misschien gepest zal worden, en toch is de muziek vrolijk! Daar hou ik van. Maakt me blij!

 

Dinand Claessens (drums)
The Doors – The Crystal Ship: Alles is bij The Crystal Ship zo goed op elkaar afgestemd. Een heerlijk rustig nummer waar alles goed tot zijn recht komt. De jazz van Ray Manzarek, de fantastische drums van John Densmore, de klassieke speelstijl van Robbie Krieger, en natuurlijk de blues van Jim Morrison. Dit nummer heeft alles wat The Doors voor mij is.

 

Jasper Hesselink (zang)
Cult Of Luna & Julie Christmas – Chevron: Eén van de platen waar ik dit jaar het meest naar uitkeek, was de samenwerking van de Zweedse postmetal pioniers Cult Of Luna met de Amerikaanse geniale gek Julie Christmas (Made Out Of Babies, Battle Of Mice). Het album Mariner stelt niet teleur en combineert prachtig de loodzware dynamiek van CoL met de theatrale voordrachten van Christmas. Het nummer Chevron is hier een mooi voorbeeld van. Julie Christmas kan als geen ander een lieflijk kinderstemmetje vervormen tot een woest gierende toverkol. Genieten hoor!

 

Rob Perree (bas)
The Raconteurs – Level: Jack White, held op gitaar die sterk is als solo artiest maar zodra hij samenwerkt met andere muzikanten uitgroeit tot grote klasse. Vooral bekend van The White Stripes maar wat mij betreft vooral excelleert met The Raconteurs en The Death Weather (beide ook met Jack Lawrence van The Greenhornes). Deze live versie van Level is bewijs nummer 1. Maar ik had zomaar een ander nummer kunnen kiezen van bovenvermelde bands.

 

Christian Keijsers (gitaar)
Daniel Norgren – Though It Aches:  Misschien nog niet zo’n bekende singer-songwriter uit Zweden die me al jaren weet te boeien en daarom zeker een plekje in de Snob 2000 verdient. Zingen, drummen en gitaar spelen tegelijk en dan ook nog fantastische nummers schrijven. Eerste kennis making was dit nummer waarbij ik de BBC live single versie misschien nog wel toffer vindt dan de album versie.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.