De meeste bands en zanger(es)s (en) willen een platencontract. Vaak levert dit airplay op en een breder budget voor promotie, maar is allerminst een garantie voor succes. Sommige bands doen alles in eigen beheer  en prefereren in de luwte te blijven om op deze manier hun onafhankelijkheid te waarborgen.

Neem Walk The Moon: een Amerikaanse band die in 2006 opgericht is. De naam verwijst naar de bekende Police-hit. In november 2010 brachten ze hun debuutalbum I Want! I Want! in eigen beheer uit. Het verkocht nauwelijks, maar de single Anna Sun werd door de alternatieve radiostations opgepikt. Geen hit, maar het lied werd in Esquire wel verkozen tot zomerlied 2011 in de rubriek ’30 zomerliedjes waar elke man naar moet luisteren’, Ook bij MTV vielen ze in de prijzen. Tevens was Anna Sun in seizoen 3 van de Vampire Diaries te horen.

De titel van het lied is de naam van één van de leraressen op de middelbare school (college): vroeger nam je een appel voor de juf mee naar school. Het lied gaat over het vasthouden aan je jeugd. Niet bang zijn om te spelen en gek te doen. Een heerlijk uptempo nummer met een tachtiger jaren-synthesizergeluid.

What do you know? this house is falling apart
What can I say? this house is falling apart
We got no money, but we got heart
We’re gonna rattle this ghost town
This house is falling apart

De platenmaatschappijen zagen er brood in en anderhalf jaar later kwam hun tweede album uit, gevolgd door het zeer succesvolle derde album eind 2014. En toch, de jeugdige spontaniteit is er af en het is gladder, en niet fris en onbezonnen als hun debuut. De prijs van de roem en invloed van de platenmaatschappij? Jammer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.