In 2013 kreeg Sharon Jones te horen dat er kanker van de galwegen geconstateerd was. Een operatie volgde, waarbij ze bijna 10 kilo aan weefsel wegsneden gevolgd door uitgebreide chemokuren. Helaas moesten de artsen de diagnose bijstellen naar alvleesklierkanker (type 2): dit betekent dat de tumor buiten de alvleesklier uitgebreid is, maar (nog) niet tot in de omliggende bloedvaten en/of er uitzaaiingen in de nabijgelegen lymfeklieren zijn. Wederom  uitgebreide chemokuren, maar het mocht niet baten. Ze is op 60 jarige leeftijd overleden.

Sharon Jones begon met zingen in de kerk en vanaf dat moment wist ze dat ze zangeres wilde worden. Begin jaren zeventig deed ze mee aan talentenjachten, maar platencontracten bleven uit. Pas in 1996 kwam ze in het aandachtsveld van de producers, toen ze als enige op kwam draven voor een achtergrond-sessie en ze onder de indruk waren van haar stem. Er werden een paar singles opgenomen en in 2002 werd haar debuutalbum, Dap Dippin’, op Daptone Records uitgebracht, hetgeen tevens de eerste release van dit platenlabel was. Ze is Daptone altijd trouw gebleven vanwege de artistieke vrijheid en loyaliteit aan haar band.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.