Een wetenschappelijke studie wees uit, dat 12% van de vrouwen haar GSM checkt tijdens sex. Zo, dan heb je er echt zin in. Met recht een verplicht nummertje. Het verbaast mij overigens dat de ander helemaal niets in de gaten heeft. Teveel met zichzelf bezig? En wat als een stevige zonnewind alle elektronica smelt en er geen draadloos verkeer meer mogelijk is? Shit, ik krijg geen signaal, zegt de onderliggende partij. Nou nou, zegt de man…zo klein is hij ook weer niet.

Of is dit een nieuwe vorm van telefoonsex?

Iemand die daar meer van weet is Hans Vandenburg. In 1994 kwam hij met een soloplaat, Commercial Break. Hij wilde even iets anders en bij voorkeur iets wat niet in het Gruppo Sportivo-concept paste en dat was bijvoorbeeld blues en soul. Achteraf bleek de titel van het album goed gekozen; met recht een Commercial Break. De single van het album was This Day Is Fine. Radio DJ Frits Spits heeft nog zijn stinkende best gedaan om er een commercieel succes van te maken, maar zelfs ondanks zijn steun en de geweldige videoclip door Theo van Gogh werd het geen hit. Telefoonsex vanuit het ziekenhuisbed; kennelijk vond men er geen ruk aan.

Hans Vandenburg: Theo van Gogh kwam zelf met het idee een clip voor This Day Is Fine te maken, omdat hij ook wel eens een scene met een stervende man wilde draaien en natuurlijk een geile verpleegster. Dood en sex fascineerde hem. Ik had het idee dat er misschien eindelijk eens aandacht voor mijn nieuwe werk zou komen; met Gruppo Sportivo was dat immers niet gelukt. Niets is minder waar. Ik had niet gerekend op zo’n rukclip en had tijdens de opnames natuurlijk wel lachend geopperd, dat deze opnames nooit op tv uitgezonden zouden worden. Waarop Theo uiteraard antwoordde ‘natuurlijk wel, moet jij ‘s opletten!’

Ik heb nogal opgelet, maar niets gezien behalve – als ik het mij goed herinner – één heel kort stukje bij BNN of zo, als een soort roddeltje.Ik denk dus dat er van ‘geweigerd bij de TV stations’ geen sprake is, maar dat niemand er ooit van op de hoogte is geweest/gebracht. Ook Theo zelf heeft er weinig over gezegd.

Ik kon goed met hem werken, maar wellicht kwam dat omdat ik niet onder de indruk van zijn grote bek was. Theo was ‘nogal’ overheersend. Maar daar moet je natuurlijk de meester in volgen, want hij kon wél wat. De clip heeft eigenlijk niks met de muziek te maken, maar ook weer wel natuurlijk. Ik vond en vind het heel mooi gemaakt. De laatste scene is Theo’s eigen droom. Je schijnt een erectie te krijgen wanneer je overlijdt, waar de verpleegster – in dit geval – maar al te graag gebruik van maakt.

Nawoord: Het schijnt dat Hans Vandenburg tijdens de opnamen geen enkele keer opgewonden is geraakt door de verpleegster. Hij dacht zelfs even dat er iets ernstigs aan de hand was, en dus maar beter in dat ziekenhuisbed kon blijven liggen. Gelukkig is hij een briljant acteur en zie je er in het uiteindelijke resultaat niets van. Integendeel…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.