Ik ben vast niet de enige die Balthazar verwart met Bazart. Dat heeft meer te maken met de bandnamen dan met de muziek; het enige wat de twee bands gemeen hebben, is dat ze nogal lome muziek maken.

Waar Bazart (bekend van hun hit Goud) het moeten hebben van elektronische klanken, houdt Balthazar het bij gitaarmuziek. Then What is een van hun bekendste en typisch Balthazar: de woorden Theeennnn Whaaaattt lijken uit de mond van de zanger getrokken te moeten worden.

Een paar jaar geleden brachten ze (naar mijn nederige mening) hun mooiste liedje uit. Do Not Claim Them Anymore is vooral spannend, een beetje onheilspellend en ongemakkelijk.

Oost West, thuis best?! Ondergewaardeerde Liedjes is van mening dat we ons gemakkelijk kunnen meten met alle internationale sterren. De zomermaanden zullen we daarom onze aandacht richten op Nederlandse en Belgische bands, zangers en zangeressen, al dan niet instrumentaal en ongeacht de taal waarin ze zingen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.