Voor mij als volwassene is het compleet onbegrijpelijk; voor mijn petekind van zes is het volstrekt normaal. De oude K3 die vervangen is door de nieuwe K3. Dat je alle leden van een band vervangt en het toch dezelfde band noemt. Alsof je Mick Jagger, Keith Richards en die andere twee vervangt voor vier nieuwe knapen en het evengoed The Rolling Stones blijft noemen. Het zou mij niet tevreden stemmen.

En dan die naam. K3 staat voor Karen, Kristel en Kathleen. Of eigenlijk, bij aanvang in 1997, voor Karen, Kristel en Kelly. Dat Kathleen in 2009 werd vervangen door de Nederlandse Josje vond ik eigenlijk al niet kunnen. K2J1 werd het toen eigenlijk, als een robot uit Star Wars. En nu hebben we dus Marthe, Klaasje en Hanne. En hoe je ook telt, ik kom niet verder dan K1.

Maar nogmaals, voor mijn zes jarige petekind is het volstrekt normaal. Ze bezocht in mei één van de afscheidsconcerten en vol enthousiasme vertelde ze er over: eerst deed de oude K3 een aantal liedjes, toen waren er foto’s van de oude K3 en toen was er de nieuwe K3.

Zoals de enige echte K3 ooit zong:

Hocus pocus
Iedereen kan toveren.

Oost West, thuis best?! Ondergewaardeerde Liedjes is van mening dat we ons gemakkelijk kunnen meten met alle internationale sterren. De zomermaanden zullen we daarom onze aandacht richten op Nederlandse en Belgische bands, zangers en zangeressen, al dan niet instrumentaal en ongeacht de taal waarin ze zingen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.