Heerlijk vind ik het, wanneer een oudje uit de muziekgeschiedenis uit de stoffige kast getrokken wordt voor een remake en een hernieuwde kennismaking met de spotlights in 2012. Nee, ik heb het niet over de vorig jaar overleden eeuwige hippie Herman van Loenhout persoonlijk, maar over een lied van hem uit 1965, dat toen geen vervolg gaf aan het succes van Ben Ik Te Min.

Oud wordt dus in een nieuwe jas gestoken en klinkt frisser, eigentijdser en ineens blijkt dat deze muziek van alle tijden en alle leeftijden is. Ongetwijfeld zal de steun van nederbeatband The Kik en (folk)zanger Lucky Fonz III het lied in de 21ste eeuw getild hebben. Het is grappig om te constateren dat Want er Is Niemand tekstueel nog steeds van toepassing is en aan kracht niets ingeboet heeft anno 2016.

Want er is niemand die echt iets om je geeft
Je staat alleen in een wereld die voor zichzelf leeft
Ze zeggen: Doe net als een ander en loop in het gareel
Doe je dat niet, weet je wel beter, krijg je het mes op de keel

En het is een heel vrolijk lied, dansbaar zelfs en de heren hebben overduidelijk gigantisch veel plezier tijdens het maken van de clip. De samenwerking tussen Armand & The Kik zag zijn oorsprong in 2012 toen Lucky Fonz III en The Kik aan Want Er Is Niemand (En Nou Ik) werkten. Er ontbrak nog iets op de opname, en Lucky Fonz III vroeg Armand zelf om mee te doen. Het nummer staat op het debuutalbum van The Kik: Springlevend. Armand stelde zelfs: Dit nummer heb ik 47 jaar geleden voor jullie geschreven, alleen weet ik dat nu pas. Het contact bleef en tijdens de tour De Veelste Grote Nederbiet Sjoo ging Armand ook mee. De samenwerking beviel zo goed dat er uiteindelijk een volwaardig album opgenomen is.

Eigenlijk verdient dit lied alsnog in deze uitvoering een zomerhit te worden (alhoewel het dan niet meer een ondergewaardeerd lied is).

Oost West, thuis best?! Ondergewaardeerde Liedjes is van mening dat we ons gemakkelijk kunnen meten met alle internationale sterren. De zomermaanden zullen we daarom onze aandacht richten op Nederlandse en Belgische bands, zangers en zangeressen, al dan niet instrumentaal en ongeacht de taal waarin ze zingen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.