Ongevraagd advies is vreselijk. Niemand zit daar op te wachten, echt niet. Toch gaat er hier één komen; luister niet, ik herhaal NIET naar de bescheiden hit Als Zij Langsloopt van de formatie Flinke Namen. En nee, dat is niet hetzelfde bedoeld wanneer ik het bijvoorbeeld ook roep over alles waar de geur van UB40 maar lichtelijk omheen zweeft. Instant zure oprisping. Nee, met dit nummer van Flinke Namen is het met name een advies uit zelfbescherming. Als je het nummer gaat luisteren dan zit het tot minimaal halverwege augustus vastgeramd in je hoofd. Er is geen ontkomen meer aan. Ik heb er voor gewaarschuwd.

De bovenstaande formatie bestaat uit The Flexican, Sef, Murth Mossel en Fit. Die laatste is vandaag ‘the man of the hour’, want over Fit alias MC Fit alias Glen Faria gaat het in dit schrijfsel.  In 2013 kwam zijn eerste soloalbum uit genaamd Glen Faria. Inderdaad, zijn echte naam. Met name het nummer Duurt Te Lang van dat album kreeg nog een beetje airtime, maar verder bleef het stil. Iets dat ik redelijk belachelijk vond, want het was een geweldig album. Hij is hier thuis veel gedraaid. Daarna nam hij samen met Laura Jansen nog een prachtig nummer op genaamd Stapje Terug. Neem af en toe een kleine stap terug. Meer mensen zouden het moeten doen. In 2015 was daar wederom nieuw solomateriaal, dit keer onder zijn eigen echte naam Glen Faria (volgt u het nog). Het was weer een wonderschoon nummer met de titel Zij Weet Het.

Zij Weet het is zo’n zeldzaam nummer dat maar niet gaat vervelen. Op de één of andere manier blijft het boeien. Los van de tekst of de melodie alleen: het klopt gewoon. Het is zonder twijfel één van de fijnste nummers van 2015. Het nummer is de eerste single van zijn tweede soloplaat, die (hoop ik) ergens dit jaar nog uit zal komen. De reden dat het al zo ver voor het daadwerkelijke album is uitgekomen, is omdat het onderdeel uitmaakte van het Nederlands Film Festival 2015. Dit nummer en die van een aantal andere Nederlandse artiesten zijn speciaal voor het film festival voorzien van een prachtige clip. En dat is gelukt.

Los van de wonderschone clip is het al een dijk van een nummer, maar zeker in combinatie met de fabelachtige beelden (Zuid- Afrika) is het gewoon af. Ik hoop toch wel snel op die tweede soloplaat, want om met de woorden van Fit zelf te spreken; Het duurt te lang.

Oost West, thuis best?! Ondergewaardeerde Liedjes is van mening dat we ons gemakkelijk kunnen meten met alle internationale sterren. De zomermaanden zullen we daarom onze aandacht richten op Nederlandse en Belgische bands, zangers en zangeressen, al dan niet instrumentaal en ongeacht de taal waarin ze zingen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.