Waarom geen Nirvana-reünie?

Natuurlijk, zonder Cobain heb je een probleempje, maar er moet toch een oplossing te vinden zijn? Tijdens de opnamen van de rockumentary Sound City: Reel To Reel zagen Dave Grohl, Krist Novoselic en Pat Smear het licht!

Dave Grohl: I asked Paul to jam with some friends of mine, and he came over to the studio and we knocked this out in a couple hours. To me, that’s what Rock and Roll is all about.
Macca: He said to me, come along and we’ll do a jam on Long Tall Sally. I said, No, we’ve been there, we’ve done that. We should just make something up – and this is it.
Dave Grohl: We walked in, we jammed the song. It just came out of nowhere. The best songs happen that way. We recorded it live and put a vocal over it, and that was it. It was three hours, and it was perfect.

De geboorte van een rock & roll-klassieker!

Paul McCartney was de ontbrekende factor voor een Nirvana-reünie. In april opgenomen en voor het eerst op 12-12-12 op een benefietconcert (orkaan Sandy) uitgevoerd. Het won terecht een Grammy voor beste rocklied (in 2014). Wellicht niet zo gepolijst als wat men van Sir Paul mag verwachten, maar heel bewust gedaan. Hij zingt en krijst als in zijn topdagen op de Beatles’ White Album. Je vraagt onbewust af, waarom hij nooit een hardrock-album gemaakt heeft.

Kom op jongens, nog één keer als Nirvana de studio in…met Macca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.