Zelfs het journaal op radio 1 besteedde aandacht aan het overlijden van Colin Vearncombe. De singer/songwriter, beter bekend onder zijn artiestennaam Black, overleed op 26 januari aan zijn verwondingen nadat hij tien dagen eerder betrokken was geraakt bij een auto-ongeluk. Slechts 53 jaar oud.

Dat zijn overlijden niet alleen in de muziekmedia aandacht kreeg, verbaasde me wel. Black was immers een one-hit-wonder en die ene hit is bijna dertig jaar oud.
Nu is Wonderful Life wel een prachtig liedje. Afgaand op de reacties die ik op internet las, heeft het voor aardig wat mensen veel betekend. Mede door de tekst kun je je daar van alles bij voostellen. Heel terecht dus, die aandacht.

Bovendien is het niet helemaal waar dat Black een one-hit-wonder was. Die andere hit, Sweetest Smile, was toch goed voor een 33e plaats in de top 40.
Ik denk dat het nog een groter succes had kunnen worden als Wonderful Life er niet zo vlak achteraan was gekomen. Hetzelfde fenomeen dat je nu zo vaak ziet: extreem korte periodes tussen de releases van verschillende singles.

Ook al was Colin Vearncombe niet langer dan twee maanden hitsucces gegund, hij bleef platen uitbrengen, waaronder een aantal albums in eigen beheer.
Voor de status van Wonderful Life is het ongetwijfeld goed dat het zijn enige grote hit was, maar laten we dat kleine hitje niet vergeten. Op zoek naar een versie ontdaan van het nogal gedateerde jarentachtig-arrangement stuitte ik op deze wondermooie live-uitvoering, 25 jaar na het oorspronkelijke succes opgenomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.