2016 is vooralsnog niet geweldig begonnen. Het overlijden van David Bowie en nu Glenn Frey, die aan een combinatie van een chronische ontstekingsziekte van gewrichten, een ontsteking van de dikke darm en een longontsteking gisteren op slechts 67-jarige leeftijd overleden is. Laten we maar hopen dat het geen opmaat is voor de rest van het jaar.

Alhoewel de ruzies tussen hem en de bandleden van The Eagles en met name Don Henley legendarisch waren, zijn de twee altijd vrienden gebleven. Het lijkt wel alsof juist de samenwerking bij The Eagles hen naar grote hoogten stuwden met als resultaat epische albums. In alle redelijkheid moet je gewoon ook een lied van The Eagles meenemen in zijn requiem: Outlaw Man.

In 1982 kwam Frey met zijn eerste (maar matige) soloplaat, No Fun Aloud, waarvan de bescheiden hit The One You Love tot de 15de plaats in de U.S. kwam. Hij had slechts een bescheiden solocarrière, maar wel enkele grote hits, mede dankzij zijn bijdragen aan de televisieserie Miami Vice met Smuggler’s Blues, New Love en You Belong To The City én zijn bijdrage aan Beverly Hills Cop (The Heat Is On).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.