Toen ik 16 was en in een bandje speelde, speelde ik met het idee om een serie liedjes te schrijven in de stijl van verschillende artiesten. Ze spookten al door mijn hoofd: songs die klonken als The Doors, Clawboys Claw en The Smashing Pumpkins.

Best een onzalig idee, achteraf gezien.

Revere lijkt een soortgelijke ingeving gehad te hebben toen ze I Won’t Blame You schreven. Dit ís gewoon een Bowie-track. Dat gevoel wordt nog sterker als je de rest van het repertoire van de Londense band luistert, dat nauwelijks iets weg heeft van de muziek van de Thin White Duke.

Van Revere weet ik verder nagenoeg niks. I Won’t Blame You is amper 12.500 keer gedraaid op Spotify en anderhalf keer zo vaak bekeken op YouTube.

Eeuwig zonde, want dit is de track die David Bowie nooit maakte.

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.