Mocht je je afvragen of dat eigenlijk wel zin heeft, zo’n Snob 2000: wij weten het ook niet. Wat we wél weten, is dat onze lijst een hele goede voorspeller is van wat er de komende jaren in de Top 2000 komt te staan.

Alleen al dit jaar en vorig jaar mochten we ruim 230 liedjes uit onze selectie strepen. Simpelweg omdat ze nu de Top 2000 hebben gehaald, of omdat ze daar nu verkiesbaar zijn. En dan is onze missie ook volbracht.

We deelden onlangs al vijftien liedjes die zijn overgevlogen; wel, het zijn er meer.

De feiten:

  • 128 liedjes doen dit jaar niet meer mee in de Snob 2000, omdat ze nu verkiesbaar zijn in de Top 2000
  • 13 liedjes uit de Snob 2000 van vorig jaar zijn via vrije keuzes in de Top terecht gekomen (waaronder Would? van Alice in Chains, Mia van Gorki, Winter van Tori Amos, I Bet You Look Good on the Dancefloor van Arctic Monkeys, Tribute van Tenacious D en Lonely Boy van The Black Keys)

Of dat allemaal aan ons is te danken? Dat is erg onwaarschijnlijk. Amusant is het wel. En als je zo door de lijst heen scrolt, maakt het nog best een hele fijne Spotify-lijst:

Het meest hardnekkige liedje blijkt overigens Rebellion (Lies) van Arcade Fire te zijn. Het scoort al sinds 2012 hoog in onze lijst, vorig jaar stond het zelfs op nummer 1.

Wellicht volgend jaar, Radio 2?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.