Een fris geluid in de Nederlandse dance-scene

Er komt veel dance uit Nederland. Heel veel. Afhankelijk van je smaak zit daar heel veel goeds tussen, maar ook heel veel wat minder spul. Het grootste exportproduct qua dance is tegenwoordig toch wel de DJ/producer. De Hardwells, Tiësto’s, de Armin van Buurens, de Afrojacks en de Martin Garrixen van dit land. Nederland heeft echter veel meer te bieden dan deze populaire dance.

Een van de acts die met een verfrissend geluid bezig is in die Nederlandse dance-scene is toch wel het trio Kraak & Smaak. En hoewel deze Leidenaren inmiddels internationaal ook aardig veel faam beginnen te krijgen (onder andere met dank aan support van Pete Tong bij de BBC) hoor je Kraak & Smaak nog veel te weinig op de Nederlandse radio. De enige echte hit tot nu toe is Squeeze Me die het wist te schoppen tot nummer 6 in de top 40 in 2008. Even duiken in het 3FM archief toont echter aan dat andere nummers nauwelijks gedraaid zijn, de meesten maar 1 keer. En dat is jammer, want daar missen we in Nederland toch echt nog wat aan.

Een goed voorbeeld van zo’n track waar we nog veel aan missen is Good For The City, de samenwerking met de Engelse zanger Sam Duckworth uit 2013. Een heerlijk relaxed nummer met disco invloeden en een heerlijke vocale bijdrage van Sam Duckworth die precies past in de sfeer van het nummer. Daarnaast is de clip ook echt heel tof (zie hieronder). Kortom, een aanrader van een track die eigenlijk veel meer aandacht had moeten krijgen.

Gisteravond stonden de heren in de Melkweg als onderdeel van Amsterdam Dance Event. Zullen we met z’n allen afspreken iets meer aandacht aan Kraak & Smaak te geven? Want echt, check die muziek. Daar ga je geen spijt van hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.