Priscilla White begon haar carrière in de Cavern in Liverpool als bediende en zangeres. Ze meent dat de blijvende gehoorschade en uiteindelijke doofheid hier opgelopen is door de extreem harde muziek. In de Cavern leerde ze ook de Beatles kennen, die meerdere liedjes voor haar geschreven hebben, zoals haar debuut ‘Love Of The Loved’ en hits als ‘It’s For You’ en ‘Step Inside Love’. Na 1971 was het over met de hits, maar ze nam tot 1993 nog nieuw werk op. Ze was niet overmatig productief; slechts 14 albums. Wel had ze 11 top 10 hits, waarvan ‘Anyone Who Had a Heart’ en ‘You’re My World‘ de hoogte positie haalden. De laatste bereikte dat nogmaals in de uitvoering van de Guys & Dolls in 1977.

Tijdens haar hoogtijdagen was ze al presentatrice van haar eigen show en ze heeft tot 2013 diverse andere televisieshows gepresenteerd. Ze was tevens actrice en speelde in het cabaret. In 2014 is er een miniserie op de BBC uitgezonden over haar carrière in de ‘zestiger jaren’.

In Nederland heeft ze – behalve in 1964 – geen hits gehad, maar zelfs toen kwam ‘You’re My World’ niet verder de 30ste plaats. Ze heeft op het continent nooit de status behaald die ze in de U.K. en Ierland had, ondanks dat vele ‘onbekende’ liedjes bij vrijwel iedereen een ‘aha-gevoel’ oproepen (zoals bijvoorbeeld de onderstaande keuze). Zelfs in de lijst der lijsten komt ze niet voor.

“Vijfenzeventig is een mooie leeftijd om te sterven. Zeker wanneer de gebreken zich openbaren, zoals doofheid en constante pijn”, zei Cilla Black enkele jaren geleden. Het werd iets vroeger dan gewenst, want op 02 augustus is zij in haar huis in Estepona op 72-jarige leeftijd ingeslapen. Ze zal er vrede mee hebben.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.