Zomervakantie, lekker relaxen, zonnetje, witbiertje. Voor mijn bijdrage aan de Hollandse zomer was ik dan ook echt op zoek naar een nummer dat die sfeer goed kon verwoorden. Echt lang hoefde ik echter niet te zoeken.

Enige maanden geleden begon het voor mij met een bericht van Amersfoort-promotieteam FC Amersfoort. Zij berichtten over een EP van Amersfoortse hiphoppers Vivants. Nu was ik sinds anderhalf jaar nogal diep in de Nederhop gedoken, dus als er dan iets uitkomt van lokale “strijders” dan moet ik daar achteraan.

Het werd een nieuwe verslaving. Na de EP die veelvuldig langskwam in mijn iTunes volgde het album en een helaas veel te kort optreden op BLOKfest. Ik ben fan.

Mijn absolute favoriet van Vivants wisselt. Ten tijde van de nieuwe talenten-battle was het Gouwe Tijd, maar meer recentelijk doet Sunshine ook heel veel voor me. Het is de perfecte soundtrack voor een zomerse dag: Relaxed met teksten die toch uitdagen om even na te denken. Prima festivalmuziek ook. Ik zie mezelf al zitten hoor; op het gras, witbiertje in de hand en dan de klanken van Sunshine van het podium.

Voor goede muziek hoef je niet ver te zoeken. Het komt misschien gewoon van om de hoek, en Vivants bewijzen dat voor mij. Waarom is deze muziek nog niet breder opgepikt?

Lekker weg in eigen land. Ondergewaardeerde Liedjes trekt het in juli en augustus iets breder, want we zoeken naar onbekende pareltjes in de Nederlandse taal. Niet in een battle, maar door zonovergoten individuele verhaaltjes. We willen bewijzen (zien) dat er wel degelijk goede rock, gevoelige ballads en muziek van internationale klasse in onze prachtige taal geschreven kan worden.

Volg de Hollandse Zomer ook op Spotify:

De volgende liedjes staan helaas niet op Spotify:
Splitsing – Wind En Zeilen
R.K. Veulpoepers B.V. – Den Egelantier

Carrera & Shaver Girl – Het Rock & Roll Gevoel
Dierenpark – Poppiedool
The Clungels – Dat Had Ik Nog Nooit Gedaan
Robert Long – Na Zijn Dood
Toontje Lager – Contactrock
Koot & Bie – Dat Is De Blues

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.