Nee, niet John Sebastian; zanger bij de Lovin’ Spoonful.

Joan Sebastian! Een Mexicaanse singer-songwriter met meer dan 1.000 liedjes en 35 albums in zijn muzikale portefeuille, alsmede 7 ‘Latin Grammy Awards’ en 5 ‘Grammy Awards’. Zijn liedjes kunnen kan het beste omschreven worden als populaire Noord-Mexicaanse traditionele muziek met romantische teksten; dit leverde hem de bijnaam ‘dichter van het volk’ op.

Geboren als José Manuel Figueroa (1951) was hij bijna priester geworden, maar zijn liefde voor de muziek overwon. In 1974 nam hij zijn eerste album op, maar het grote succes kwam pas in 1997 met zijn album ‘Secreto De Amor’, dat 4x platina opleverde in de Verenigde Staten. Hij werd ook wel de rodeo zanger of koning van de Jaripeo genoemd, omdat hij veelvuldig in de arena op zijn paard Godfather zijn liedjes ten gehore bracht. Overigens is een jaripeo geen gevecht, maar een wedstrijd tussen de berijder en de stier; de berijder is de winnaar als de stier ophoudt met springen en bokken.

Op slechts 64-jarige leeftijd is Sebastian aan botkanker overleden. Na 3 overwinningen op de ziekte in 1999, 2007 en 2012 moest hij op 13 juli het gevecht staken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.