Het kwam niet als een donderslag bij heldere hemel, want bij Thé Lau was al bijna twee jaar eerder keelkanker geconstateerd. Na een goed verlopen behandeling bleek in april vorig jaar dat er uitzaaiingen in de long waren en hij uitbehandeld was. 21 juni 2014 gaf hij zijn laatste optreden. 23 juni 2015 tikte zijn laatste uren weg.

Thé Lau was schrijver én de oprichter, zanger en gitarist van The Scene. Een graag geziene band op diverse poppodia, maar nooit te beroerd ook in een feesttent hun kunnen te laten zien. Ik kan mij een optreden herrineren ergens medio jaren ’90 in het uit de klei getrokken dorp waar ik toen mijn domicilie had; The Scene speelde uit het hart en wist de tent (bijna letterlijk) plat te spelen. Iedereen die op Parkpop of Torhout-Werchter hun optreden gezien heeft zal hun energie kunnen beamen. Een Hollandse band van internationale klasse, die aantoonde dat er wel degelijk goede rock en gevoelige ballads in de Nederlandse taal geschreven kunnen worden. Net als tijdgenoten Tröckener Kecks overigens; het is dan ook niet toevallig dat Rick de Leeuw Rij Rij Rij en Open produceerde.

Thé Lau en The Scene waren regelmatige gasten bij Jan Douwe Kroeske’s 2 Meter Sessies waar de emotie in Thé’s stem en zijn composities in haar pure eenvoud wellicht het beste tot hun recht kwam. Echte grote hits hebben The Scene niet gehad, terwijl vrijwel iedereen het refrein van Blauw en Iedereen Is Van De Wereld kan meebrullen. Als solo-artiest heeft Thé met Lange Frans een grote hit gehad met Zing voor me.

Laten we Thé Lau herinneren zoals hij zelf het liefste wilde: Rigoreus maar altijd uit het hart met zijn allerlaatste lied van zijn allerlaatste optreden!

2 comments

    1. Ik heb hem gisteren ook gepost. Ik vond het al vreemd dat ik deze niet vaker tegenkwam. Juist omdat ik de tekst heel erg vind passen bij zijn ziekte en zijn strijd van de afgelopen jaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.