Ondergewaardeerde liedjes zijn geen dingen om met een breed publiek te delen. Want zeg nou zelf: stiekem houden we de mooie, onbekende muzikale pareltjes het liefst voor onszelf. Nou ja, met een club gelijkgestemden willen we het nog wel eens delen, maar ‘het brede publiek’ kan het vaak niet waarderen. Vergeefse moeite en paarlen voor de zwijnen.

Maar af en toe bekruipt je toch het gevoel: waarom is dit nummer geen hit geworden? Dit moet toch bij een breed publiek in de smaak vallen?

In My Life van Emmett Tinley is zo’n nummer. Het heeft alles om een grote hit te worden: catchy, toegankelijk, prettige stem en een standaard opbouw voor een folk-pop-rock liedje. Emmett Tinley, is bij sommigen misschien bekend als zanger van de Ierse band The Prayer Boat. In 2005 besloot hij solo verder te gaan en hij heeft twee albums uitgebracht. Het tweede album bracht hem het meeste succes: 1 week in de Vlaamse album Top 100. Op nummer 100 om precies te zijn…..

Misschien kun je je lot niet uit de weg gaan en is Emmett Tinley gewoon een typisch voorbeeld van een potentiële one-hit wonder. Het enige dat nog ontbreekt is die ene hit. En als het met In My Life niet lukt dan vrees ik het ergste….

De vraag is niet of dit nummer uiteindelijk in de Top 2000 terechtkomt. De vraag is eerder: haalt ie de Snob 2000?

De keuzelijst van de Snob 2000 staat vol met ondergewaardeerde liedjes. In de serie Snobroep krijgen muziekliefhebbers de kans om hun favoriet te verdedigen – en misschien wat stemmen te ronselen. 

 

One comment

  1. Over ondergewaardeerde artiesten gesproken idd!!! Prayer Boat hebben een aantal juweeltjes afgeleverd, en ook Emmett solo is echt geweldig. Super om hem hier te zien!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.