De keuzelijst van de Snob 2000 staat vol met ondergewaardeerde liedjes. In de serie Snobroep krijgen muziekliefhebbers de kans om hun favoriet te verdedigen – en misschien wat stemmen te ronselen.

Ondergewaardeerde blogger en Snob 2000-veteraan Martijn Vet geeft vandaag alles ter verdediging van If You Want Me To Stay van Sly & the Family Stone.

Zeg Los Lobos en heel Nederland roept La Bamba. Noem Kings of Leon en iedereen begint spontaan Sex On Fire te blèren. Laat de naam Sly & the Family Stone vallen en reken op een lange stilte. Of op een enkeling die Family Affair weet op te diepen.

Ik gun iedere band zijn grote hit, maar jongens, wat is die hit toch vaak een gedrocht vergeleken met de rest van het oeuvre.
Nu is het met de waardering van Sly & the Family Stone sowieso vrij treurig gesteld. Zonder Sly Stone hadden we vermoedelijk geen Prince, geen Beyoncé, geen Red Hot Chili Peppers gehad. Veel belangrijker nog: zonder Sly Stone waren mij talloze momenten van puur geluk onthouden.

Alleen al het intro van If You Want Me To Stay. De bas! Het orgeltje! De subtiele gitaar en de nog bescheidener rol voor de blazers. Je gaat toch door het plafond van genot bij de uithaal op 2:29!

If You Want Me To Stay moest het vorig jaar doen met een luizige 1004e plaats in de Snob 2000. Gaan we hem dit jaar een plek of duizend hoger zetten?
Stem Sly de top-10 in!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.